Csodaidők 2 - Kiszakadtak

Judy, a fiatal, különleges tehetségű nő gyerekként került a nagytekintélyű Raas családba, egyesek szerint botrányos körülmények között. A kaveni hagyományoknak megfelelően apjának, Giinnek kell férjhez adnia. Giin, a nagycsalád feje galaxis-szerte ismert üzletember és politikus. Megosztó személyiség, aki egyre szorongatottabb helyzetbe kerül a kiszakadtakkal kapcsolatos álláspontja miatt. Yaan – új nevén Paul – évekkel ezelőtt a Raas családot és ezzel a Kaven világát hagyta el, s lett kiszakadtként egy olyan hatalom magasan képzett katonája, amely régi családját is veszélyezteti.

Az ogfák vöröse című első kötetben megismert szereplők baljós, világégéssel fenyegető események közepette igyekeznek elveik szerint helytállni, s ha lehet, életbén maradni…

A Csodaidők nagyregény; egy családé is, egy világé is. Észrevétlenül ragad magával sodró erejű cselekményével, fantasztikus lüktetésével.

 

Moly.hu értékelések átlaga: 95%. A 13. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján.

 

Néhány értékelés:

"Nem Birodalom visszavág. (B)irodalom odavág. Ismét a maga egyszerűségében elmeséli nekem a saját történetem. Születnek, élnek, meghalnak. Még a legmagasabb falak mögé bezártaknak is van szíve, hajlamosak elfelejteni. A hatalom meg igen vonzó dolog, az odavezető út izgalmas sakkjátszma, a háború értelmet nyer, ha ideákkal tömjük ki a hullákat. És közben mindenki csak egy dologra vágyik" (https://moly.hu/ertekelesek/926761)

 

"Többet kaptam, mint amit vártam. Sokkal több cselekmény, harc, vita és békülés. Egy fél oldalon keresztül sem lehet unatkozni. Ha néhány sort kihagysz, valamiről lemaradsz…
Ezzel a könyvvel nem tehetjük meg, hogy befekszünk vele a kádba, és azért olvasunk, mert egy kis nyugit szeretnénk. Mozdulatlanul kell ülni attól félve, hogy ha tüsszentek egyet, akkor lehet, hogy meghal valaki, úgyhogy nem tehetem.
Még mindig nem találok szavakat erre a precíz, kidolgozott világra, amelyet Eta megálmodott nekünk. A niesi nyelv tökéletes. A környezetnek, világnak is megvan a maga szörnyű tökéletessége" (https://moly.hu/ertekelesek/1108714)

 

"Ó, édes Istenem! Hajnalban fejeztem be és nem jött álom a szememre. A torkomban még mindig ott volt a gombóc, habár nem sírtam, de közel álltam hozzá. Fantasztikus, egyszerűen fantasztikus. Lehengerlő, sodró és képszerű élmény. Alig várom a következő részt és habár megvan e-bookban, most éreztem azt, hogy ez a sorozat megérdemli, hogy fizikai, megfogható alakban is ott legyen a polcon." (https://moly.hu/ertekelesek/4240340)