Csodaidők 4 - Hazatérők

Yaan bebörtönzése után a Csillagunió hódításai megrekedtek ugyan, a küzdelmeknek azonban még nincs vége. Judy megtudja, hogy fia súlyos beteg, és kétségbeesetten veti magát a gyógymód megtalálását célzó kutatásba, mely végül messzebb sodorja otthonától, mint valaha álmodta volna. Az Oderut hosszas habozás után belép a háborúba, fővezérnek Giint szeretnék megnyerni, ő azonban felesége betegsége miatt nem akar közügyekkel foglalkozni. Amikor végül újra fellángolnak a harcok, Yaannak ismét szembe kell néznie az övéivel – de saját magával is számot kell vetnie.

 

Moly.hu értékelések átlaga 95%. A4. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján.

 

Néhány vélemény:

"Kavarognak bennem a gondolatok, érzések. fel-fel villannak a történetből jelenetek, képek, párbeszédek. Összeszorul a gyomrom, úgy érzem sírni tudnék, de a könnyek mégsem jönnek.
Hihetetlen, hogy mennyire bekebelezi az embert a Raas család. Örülök, hogy ennyi mindent megtudtam róluk, és sajnálom, hogy ilyen keveset.
A zárókötet fordulatot, csavart halmoz, egyik ámulatból a másikba esik az ember és elhiszi, hogy csodák márpedig vannak…." (https://moly.hu/ertekelesek/783724)

 

"Fantasztikus korban fantasztikusak a kitalált események, de nem lehet nem felismerni benne a történelmet, a párhuzamot." (https://moly.hu/ertekelesek/3799974)

 

"Nem is tudom, hogy a betűket falva végigrohanni, vagy aprólékosan meg-megállva, elgondolkodva sodortatni jobb könyvet olvasni… Ezt a kötetet (és talán az egész sorozatot is) inkább az utóbbi módon. (...) És csak annyit, ha már szavakat kell találnom: megérte! Megérte a főszereplőknek kitartani, a világnak megtisztulni, az újrakezdésre ráhagyatkozni, hazatérni; és megérte végigsodortatni (aprólékosan meg-megállva, elgondolkodva…), rászánni az időt, hogy csodaidővé váljék; és megérte dolgozni vele, a gondolatokat-érzéseket szavakba fogalmazni, a jövőt közelre, egészen szívközelbe hozni, a családi titkokba és elmélyült közösségébe bevonni/bevonatni – megérte megírni és elolvasni!" (https://moly.hu/ertekelesek/1645181)