Időcsodák 3 - Menekülők

Ahogy múlik az idő, egyre nagyobbra nő a különbség aközött, ami volt, és ami lehetett volna…
Judy többgyermekes anyaként és a Raas család fejeként, külsős családi kapcsolatai segítségével igyekszik nemcsak családját, de az egész alfai Kavent megmenteni a küszöbön álló világégés elől.
Giin, a börtönviselt mazdra életében nem először éli át, hogy még a szövetségesei is csupán bábunak tekintik saját játszmájukban. És hiába van ezzel tisztában, nem képes kilépni belőle.
Yaan útja sem arra fordul, amerre gondolta. Kényszerpályán mozgó életében megnyer sok olyan dolgot, amelyre sosem vágyott – és elveszít szinte mindent, amiért pedig az életét is odaadta volna.
Ami mindhármukban közös: tisztában vannak azzal, hogy az ellenállás esélytelen.
De sokszor a menekülés is az.

 

Moly.hu értékelések átlaga: 94%.

 

Néhány vélemény

"Az a lenyűgöző a Csodaidők-Időcsodák szériákban, hogy amikor azt hiszed, hogy nem lehet szebb, rosszabb, meghatóbb, megrázóbb, kegyetlenebb, gyönyörűbb, tragikusabb, reménytelibb, tanulságosabb stb… akkor nem egyszerűen bebizonyítja, hogy lehet, hanem az lesz.
Nagyon intenzív, nagyon sűrű, felkavaró kötet, az Időcsodák közül azt hiszem, ez hatott rám eddig a legjobban. Nagyon emberi, elgondolkodtató és hiteles. Kicsit gyűlölöm, mert nem csak a karaktereket facsarta ki, hanem engem is, de nagyon szeretem, mert egyszerűen fantasztikus volt!" (https://moly.hu/ertekelesek/2414093)

 

"Eddig talán ez volt a legintenzívebb Időcsodák élmény, a wtf-vinnyogva röhögés-nemnemnem körtánc erősen a Csodaidők olvasásokat idézte vissza. Aztán a leggyanútlanabb pillanatban megint az arcomba csapta a lengőajtót. Pedig azt hittem, már edzett vagyok. Hát nem.
A szélsőséges érzelmek könyve ez nálam: hihetetlenül vártam, és majdnem ennyire féltem tőle. Rajongtam és utáltam. Olyat adott, amiért nyolc éve szurkolok – a lehető leggonoszabb áron." (https://moly.hu/ertekelesek/2412471)

 

"Soha nem tudom mit is írjak egy jó könyvről, hát még egy jó sorozat 3. kötetéről. Nem akarok elmenni fangirl-be így csak ennyit írnék: ez fantasztikusan jó volt." (https://moly.hu/ertekelesek/2430668)

 

(És ez a szerző kedvenc kötete is.)